Pogosta vprašanja

LOTO blagovni dobitki

 • Kako poteka akcija z blagovnimi dobitki?

  V krogih, ki se bodo odvili od 20. februarja do 6. marca, bomo med igralce Lota podelili 50 telefonov iPhone XR. V vsakem krogu bomo med vsemi igralci tekočega kroga izžrebali 10 dobitnikov telefonov. 10. marca pa se v sklad za Sedmico ponovno vrača avtomobil Volkswagen T-Roc. Če Sedmica do vključno 20. marca ne bo izžrebana, bomo avtomobil podelili po rednem žrebanju 24. marca. V žrebu bodo sodelovali vsi igralci tekočega, 24. kroga, dobitnik avtomobila pa bo prejel še 5.000 EUR.

 • Kako igralec sodeluje v žrebu za blagovni dobitek telefon iPhone XR?

  V žrebu za blagovni dobitek iPhone XR sodelujejo vsi igralci tekočega kroga, v katerem poteka žrebanje. Pogoj za sodelovanje je torej vplačilo igre Loto.
   

 • Kaj pomeni, da je avtomobil v skladu za Sedmico in kako igralec sodeluje?

  To pomeni, da bo izžrebani dobitnik Sedmice prejel še blagovni dobitek Volkswagen T-Roc. Pogoj za sodelovanje pri žrebu za avtomobil (in Sedmico) je torej vplačilo igre Loto.

 • Kaj se zgodi, če bo izžrebanih več dobitnikov Sedmice?

  Če bo dobitnikov Sedmice več, bomo med njimi izžrebali številko potrdila oz. zapisa na igralnem računu in avtomobil na tak način podelili le enemu izmed njih.

 • Kako bo potekalo žrebanje številke potrdila oz. zapisa na igralnem računu?

  Žrebanje bo potekalo po rednem žrebanju Lota, v prostorih RTV Slovenije s pomočjo ustrezne programske opreme. Rezultati žrebanja bodo javno objavljeni skupaj z rezultati tekočega kroga igre Loto, v sklopu katerega je bilo žrebanje izvedeno. Izžrebana številka potrdila bodo vključene v poročila in objavljena na vseh prodajnih mestih ter v medijih.

 • Kje se nahaja številka potrdila?

  Gre za 7-mestno število, ki se nahaja na zgornjem delu potrdila, pod napisom »POTRDILO O VPLAČILU«, kot je prikazano na sliki.

  Številka potrdila

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu portala za spletne igralce?

  Na igralnem računu se številka zapisa nahaja na strani »Prikaži promet«, kjer ima igralec vpogled v  vplačilo določene igre. Ob kliku na to vplačilo se na desni strani zaslona prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na vrhu tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Igralni račun potrdilo

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu v mobilni aplikaciji?

  V mobilni aplikaciji se številka zapisa nahaja v rubriki »Moji listki«, kjer ima igralec vpogled v vplačilo določene igre. Ob izboru posameznega vplačila se prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na sredini tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Mobilna aplikacija potrdilo

 • Kako je s plačilom davka na blagovni dobitek?

  Loterija obračuna davek na dobitek skladno z zakonom, ki določa plačilo davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo. Davek na blagovni dobitek telefon iPhone XR 128 GB znaša 157,39 EUR. Davek na blagovni dobitek avtomobil VW T-Roc Style 1.0 TSI znaša 3.697,13 EUR. V primeru, ko je dobitnik blagovnega dobitka hkrati tudi dobitnik ustrezno visokega denarnega dobitka, se davek pri izplačilu odšteje od tega denarnega dobitka. V primeru, ko dobitnik blagovnega dobitka ni hkrati tudi dobitnik ustrezno visokega denarnega dobitka, je plačilo davka na blagovni dobitek s strani dobitnika pogoj za prevzem blagovnega dobitka.

 • Kje in kdaj lahko dobitnik prevzame blagovni dobitek?

  Vse formalnosti v zvezi s prevzemom blagovnega dobitka dobitnik opravi na glavni blagajni Loterije Slovenije, d.d., v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99. Dobitek lahko prevzame najprej 3. delovni dan po objavi poročila. Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni od posameznega datuma žrebanja.

 • Ali v žrebu za avtomobil sodelujejo tudi igralci, ki so vplačali igro za več krogov (predplačila)?

  Da. V žrebu za blagovne dobitke sodelujejo vsi igralci, ki so vplačali igro za krog, v katerem poteka žrebanje blagovnih dobitkov.

 • Ali v žrebu sodelujejo tudi igralci, ki so igro vplačali prek spleta ali mobilne aplikacije?

  Da. V žrebu sodelujejo vsi igralci, ki so na kakršenkoli način vplačali igro za krog, v katerem poteka žrebanje blagovnih dobitkov.

 • Kdo sodeluje v žrebu za avtomobil 24. 3. 2019 (24. krog Lota), če Sedmica do 20. 3. 2019 na bo izžrebana?

  Če Sedmica tudi v 23. krogu ne bo izžrebana, v žrebu za avtomobil sodelujejo vsi igralci 24. kroga, ne glede na to, kako, kje in kdaj so izvedli vplačilo in ali so v 24. krogu kaj zadeli ali ne.

 • Ali igralec lahko s predplačilom vplača samo za 24. krog igre Loto?

  Ne, to ni možno. Igralec lahko predplačilo za 24. krog izvede samo tako, da vplača igro tudi za vse predhodne kroge.
   

 • Kje bodo objavljeni rezultati žreba za blagovni dobitek?

  Rezultati žreba za blagovni dobitek bodo vključeni v poročilo žrebanja, objavljeni na vseh prodajnih mestih in v medijih, kjer tudi sicer objavljamo rezultate igre Loto.