Pogosta vprašanja

LOTO VW T-Roc

 • Kaj pomeni, da je avtomobil v skladu za Sedmico in kako igralec sodeluje?

  To pomeni, da bo izžrebani dobitnik Sedmice prejel še blagovni dobitek Volkswagen T-Roc. Pogoj za sodelovanje pri žrebu za avtomobil (in Sedmico) je torej vplačilo igre Loto.

 • Kaj se zgodi z avtomobilom, če Sedmica ne bo izžrebana?

  Če Sedmica v tekočem krogu ne bo izžrebana, se tudi avtomobil prenese v sklad za Sedmico naslednjega kroga. Na tak način se bo avtomobil prenašal naprej do 23. 12. 2018. Če tudi v tem (102.) krogu Lota ne bomo izžrebali Sedmice, bomo avtomobil podelili z žrebom številke potrdila oz. zapisa na igralnem računu. Žreb bomo izvedli med vsemi igralci 102. kroga, ne glede na to, ali so v tekočem (102.) krogu kaj zadeli ali ne.

 • Kaj se zgodi, če bo izžrebanih več dobitnikov Sedmice?

  Če bo dobitnikov Sedmice več, bomo med njimi izžrebali številko potrdila oz. zapisa na igralnem računu in avtomobil na tak način podelili le enemu izmed njih.

 • Kako bo potekalo žrebanje številke potrdila oz. zapisa na igralnem računu?

  Žrebanje bo potekalo po rednem žrebanju Lota, v prostorih RTV Slovenije s pomočjo ustrezne programske opreme. Rezultati žrebanja bodo javno objavljeni skupaj z rezultati tekočega kroga igre Loto, v sklopu katerega je bilo žrebanje izvedeno. Izžrebana številka potrdila bo vključena v poročilo in objavljena na vseh prodajnih mestih ter v medijih.

 • Kje se nahaja številka potrdila?

  Gre za 7-mestno število, ki se nahaja na zgornjem delu potrdila, pod napisom »POTRDILO O VPLAČILU«, kot je prikazano na sliki.

  Številka potrdila

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu portala za spletne igralce?

  Na igralnem računu se številka zapisa nahaja na strani »Prikaži promet«, kjer ima igralec vpogled v  vplačilo določene igre. Ob kliku na to vplačilo se na desni strani zaslona prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na vrhu tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Igralni račun potrdilo

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu v mobilni aplikaciji?

  V mobilni aplikaciji se številka zapisa nahaja v rubriki »Moji listki«, kjer ima igralec vpogled v vplačilo določene igre. Ob izboru posameznega vplačila se prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na sredini tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Mobilna aplikacija potrdilo

 • Kako je s plačilom davka na blagovni dobitek?

  Loterija obračuna davek na dobitek skladno z zakonom, ki določa plačilo davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo. Davek na blagovni dobitek VW T-Roc znaša 3.703,07 EUR. V primeru, ko je dobitnik blagovnega dobitka hkrati tudi dobitnik ustrezno visokega denarnega dobitka, se davek pri izplačilu odšteje od tega denarnega dobitka. V primeru, ko dobitnik blagovnega dobitka ni hkrati tudi dobitnik ustrezno visokega denarnega dobitka, je plačilo davka na blagovni dobitek s strani dobitnika pogoj za prevzem blagovnega dobitka.
   

 • Kje in kdaj lahko dobitnik prevzame blagovni dobitek (avto)?

  Vse formalnosti v zvezi s prevzemom blagovnega dobitka dobitnik opravi na glavni blagajni Loterije Slovenije, d.d., v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99. Dobitek lahko prevzame najprej 3. delovni dan po objavi poročila. Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni od posameznega datuma žrebanja.

 • Kakšne so specifikacije avtomobila?

  Gre za nov avtomobil Volkswagen T-Roc Style 1.0 TSI.
  Vrednost avtomobila: 20.983,55 EUR
  Motor: 999 ccm, pogon spredaj, 6-stopenjski menjalnik
  Moč: 85kW / 115 KM
  Poraba goriva: 5,2 l/100km
  Emisije CO2: 119 CO2 g/km
  Št. vrat: 4
  Barva: belosrebrna kovinska, črna streha
   

 • Ali v žrebu za avtomobil sodelujejo tudi igralci, ki so vplačali igro za več krogov (predplačila)?

  Da. V žrebu za avtomobil sodelujejo vsi igralci, ki so vplačali igro za krog, v katerem je avtomobil v skladu za Sedmico.
   

 • Ali v žrebu sodelujejo tudi igralci, ki so igro vplačali prek spleta ali mobilne aplikacije?

  Da. V žrebu sodelujejo vsi igralci, ki so na kakršenkoli način vplačali igro za krog, v katerem je avtomobil v skladu za Sedmico.

 • Kdo sodeluje v žrebu za avtomobil 23. 12. 2018 (102. krog Lota), če tudi takrat Sedmica ne bo izžrebana?

  Če Sedmica tudi v 102. krogu ne bo izžrebana, v žrebu za avtomobil sodelujejo vsi igralci 102. kroga, ne glede na to, kako, kje in kdaj so izvedli vplačilo in ali so v 102. krogu kaj zadeli ali ne.

 • Ali igralec lahko s predplačilom vplača samo za 102. krog igre Loto?

  Ne, to ni možno. Igralec lahko predplačilo za 102. krog izvede samo tako, da vplača igro tudi za vse predhodne kroge.
   

 • Kje bodo objavljeni rezultati žreba za blagovni dobitek?

  Rezultati žreba za blagovni dobitek bodo vključeni v poročilo žrebanja, objavljeni na vseh prodajnih mestih in v medijih, kjer tudi sicer objavljamo rezultate igre Loto (TV, teletekst, spletna stran loterija.si in eloterija.si, mobilna aplikacija, odzivnik, itd.).