Pogosta vprašanja

Vikinglotto

 • Kaj je Vikinglotto?

  Igra, v kateri zagotovljeni sklad za glavni dobitek Viking znaša 3 milijone in lahko naraste vse do 35 milijonov evrov. Zato so na severu nanj nori vse od leta 1993. Igramo jo Norvežani, Švedi, Danci, Islandci, Finci, Litovci, Latvijci, Estonci in Slovenci. Super, kajne?! 
   
  Poleg glavnega dobitka Viking (6 + 1) je še sedem dobitkov: 6+0, 5+1, 5+0, 4+1, 4+0, 3+1 in 3+0. Možnih je 98.172.096 kombinacij.
   
  Vikinglotto igraj na eloterija.si ali na prodajnem mestu. Žrebanje je vsako sredo
  Vplačila sprejemamo tudi na dan žrebanja do 18. ure.
  Rezultate preveri takoj po žrebanju na vikinglotto.si ali na vseh prodajnih mestih.

 • Kako izberem svoje številke?

  Najprej izberi šest številk (od 1 do 48) ter nato še eno (od 1 do 8). Vsako izpolnjeno polje predstavlja eno kombinacijo.
   
  Če pravilno napoveš vseh sedem številk, imaš Viking (dobitek 6 + 1) oziroma več kot tri milijone razlogov za veselje. 
   
  Igro lahko vplačaš tudi za več zaporednih krogov. Z izbranimi kombinacijami lahko sodeluješ v 1, 2, 3, 4, 5 ali 10 zaporednih žrebanjih. Na tebi je samo, da označiš število.

 • Koliko stane Vikinglotto?

  Cena ena kombinacije znaša 1,10 €, medtem ko cena (priporočenih) treh kombinacij znaša 3,30 €.

 • Koliko kombinacij lahko vplačam?

  Vplačaš lahko največ 16 kombinacij: za vsako kombinacijo izberi najprej šest številk (od 1 do 48) ter nato še eno (od 1 do 8). 

  Če igraš z listkom, izbereš sedem številk (6 + 1) v vsakem od šestih polj (6 kombinacij), v rubriki Hitri izbor pa izbereš DA in število 10 (10 kombinacij).
   

 • Koliko znaša sklad za dobitke v igri Vikinglotto?

  Sklad za dobitke in rezervni sklad znašata 50 % od vrednosti vseh vplačil.

 • Koliko kategorij dobitkov obstaja v igri Vikinglotto?

  V igri Vikinglotto je 8 kategorij dobitkov.
   
  Glavni dobitek v igri je Viking oz. dobitek 6 + 1: prejmeš ga, če pravilno napoveš vseh sedem številk (6 + 1). Zagotovljen sklad za Viking znaša 3 milijone evrov, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vsako sredo najmanj 3 milijone evrov. Sklad za Viking lahko naraste vse do 35 milijonov evrov.
   

 • Kaj se zgodi, če sklad za Viking preseže 35 mio €?

  V skladu s Pravili igre se znesek nad 35 milijonov evrov prenese v dobitek nižje kategorije istega kroga, to je v dobitek 6 + 0. Če tudi sklad za dobitek 6 + 0 tekočega kroga preseže 35 milijonov evrov, se razlika nad 35 milijoni evrov prenese v sklad za dobitek Viking (6 + 1) naslednjega kroga.

 • Kdaj in kje so žrebanja Vikinglotta?

  Javna žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v prostorih studia Pabelaktiv v mesu Hamar na Norveškem. Žrebanje si lahko ogledaš na spletni strani www.vikinglotto.si.

 • Kje vplačam igro Vikinglotto?

  Vikinglotto lahko vplačaš na vseh specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije, na bencinskih servisih Petrol, bencinskih servisih MOL, v enotah Pošte Slovenije, v kioskih Delo prodaje in trafikah 3DVA, registrirani igralci pa tudi SMS ali spleta na www.eloterija.si

  Na prodajnih mestih lahko vplačaš Vikinglotto s pomočjo Hitre trojke ali Hitre petice, z listkom Vikinglotto ali pa preprosto prodajalcu poveš želeno število kombinacij.

 • Kako vplačati Vikinglotto s Hitro trojko ali Hitro petico?

  Preprosto in hitro. Izberi kupon s tremi ali petimi kombinacijami in ga pokaži prodajalcu na specializiranem prodajnem mestu Loterije Slovenije, pošti, bencinskem servisu ali v trafiki. 
   
  Ne pozabi: kombinacije, izpisane na Potrdilu o vplačilu, lahko vplačaš večkrat! Kako? Potrdilo o vplačilu enostavno pokaži prodajalcu in tako kombinacije vplačaš ponovno.

 • Kako vplačam Vikinglotto prek spleta?

  Če še nisi, opravi hitro registracijo na www.eloterija.si in sodeluj v igri, kadarkoli želiš. O dobitku si lahko obveščen(a) takoj po žrebanju s sporočilom SMS. Z vklopom samodejnega igranja lahko poskrbiš, da nikoli ne zamudiš žrebanja.

 • Kdaj lahko vplačam igro Vikinglotto?

  Vplačila za tekoči krog igre Vikinglotto sprejemamo tudi na dan žrebanja do 18. ure.