Pogosta vprašanja

LOTO dodatni dobitki

 • Kako poteka akcija z dodatnimi dobitki?

  V obdobju od 18. 3. do 12. 4. bodo žrebanja Lota prav posebna, saj bomo na vsakem žrebanju podeljevali še dodatne dobitke. Vsako sredo bomo izžrebali 20 x 1.000 EUR, vsako nedeljo pa 1 x avtomobil VW Golf  1.5 TSI Style v vrednosti 20.800 EUR + 5.000 EUR denarni dobitek. V obdobju izvajanja aktivnosti so 4 sredina in 4 nedeljska žrebanja, tako da bomo skupno podelili kar 80 dodatnih denarnih dobitkov v skupni višini 80.000 EUR in 4 avtomobile VW Golf s pripadajočim denarnim dobitkom.

 • Kako igralec sodeluje v žrebu za dodatne dobitke?

  V žrebanju za dodatne dobitke bodo sodelovale vse številke potrdi z vplačilom vsaj 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu (na enem listku, kombinacije za loto plus se ne upoštevajo). Potrdila, na katerih je za tekoči krog vplačilo večkratnika 10 kombinacij Lota, v žrebu sodelujejo večkrat. Npr. številka potrdila, na katerem je za tekoče žrebanje vplačanih 36 kombinacij, bo v žrebu za dodatne dobitke sodelovala 3x. To je z vidika verjetnosti dobitka popolnoma enako kot če bi igralec vplačal 3 ločene listke z 10 kombinacijami. V obeh primerih je igralec v igri za dodatne dobitke 3x in lahko teoretično zadene tudi več dobitkov – npr. v sredo, ko žrebamo 20 dodatnih denarnih dobitkov v vrednosti 1.000 EUR, bi lahko tak igralec dobil 3 x 1.000 EUR.

 • Kako bo potekalo žrebanje številke potrdila oz. zapisa na igralnem računu?

  Žrebanje bo potekalo po rednem žrebanju Lota, v prostorih RTV Slovenije s pomočjo ustrezne programske opreme. Rezultati žrebanja bodo javno objavljeni skupaj z rezultati tekočega kroga igre Loto, v sklopu katerega je bilo žrebanje izvedeno. Izžrebane številke potrdil bodo vključene v poročila in objavljene na vseh prodajnih mestih ter v medijih.

 • Kje se nahaja številka potrdila?

  Gre za 7-mestno število, ki se nahaja na zgornjem delu potrdila, pod napisom »POTRDILO O VPLAČILU«, kot je prikazano na sliki.

  Številka potrdila

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu portala za spletne igralce?

  Na igralnem računu se številka zapisa nahaja na strani »Prikaži promet«, kjer ima igralec vpogled v  vplačilo določene igre. Ob kliku na to vplačilo se na desni strani zaslona prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na vrhu tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Igralni račun potrdilo

 • Kje se nahaja številka zapisa na igralnem računu v mobilni aplikaciji?

  V mobilni aplikaciji se številka zapisa nahaja v rubriki »Moji listki«, kjer ima igralec vpogled v vplačilo določene igre. Ob izboru posameznega vplačila se prikaže potrdilo z vplačanimi kombinacijami. Na sredini tega se nahaja 7-mestna številka potrdila oz. zapisa na igralnem računu, kot je prikazano na sliki.

  Mobilna aplikacija potrdilo

 • Kako je s plačilom davka na dodatne dobitke?

  Loterija obračuna davek na dobitek v skladu z zakonom, ki določa plačilo davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo. Davek na dodatni denarni dobitek v vrednosti 1.000 EUR znaša 150 EUR. Davek na blagovni dobitek avtomobil VW Golf 1.5 TSI Style znaša 3.670,68 EUR. Davek na denbarni dobnitek v vrednosti 5.000 EUR (ta dobitek prejme dobitnikl avtomobila) znaša 750 EUR.

  Davek na dobitke se pri izplačilu odšteje od denarnerga dobitka v vrednosti 5.000 EUR, kar pomeni, da za pšrevzem dobitka ne potrebujete denarnih sredstev. Ob prevemu dobitkov imejte pri sebi osebni dokument in številko vašega igralmnega računa.

  Plačiolo davka na dobitek s strani dobitnika je pogoj za prevzem dobitka.

 • Kdaj in kje lahko prevzamedm denarni dobitek?

   

  Denarni dobitek boste lahko prevzeli na specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije ali na glavni blagajni Loterije Slovenije v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99, po prenehanju izrednega stanja. Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni, rok pa bo začel teči po koncu izrednega stanja.

  Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 24 26 175.

 • Kje in kdaj lahko dobitnik prevzame blagovni dobitek VW Golf?

   

  Formalnosti v zvezi s prevzemom dobitka boste lahko opravili na glavni blagajni Loterije Slovenije v Ljubljani, Gerbičeva ulica 99, po prenehanju izrednega stanja. Pravica do prevzema dobitka zastara v roku 67 (sedeminšestdesetih) dni, rok pa bo začel teči po koncu izrednega stanj

  Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 24 26 175.

   

 • Ali v žrebanju za dodatne dobitke sodelujejo tudi igralci, ki so vplačali igro za več krogov (predplačila)?

  Da, v kolikor izpolnjujejo pogoj vplačila 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu, v katerem poteka žrebanje. Primer: Igralec, ki je vplačal 10 kombinacij za žrebanje lota v krogih 23, 24 in 25, (predplačilo za 3 kroge, skupaj vplačanih 30 kombinacij) izpolnjuje ta pogoj in v vseh treh krogih sodeluje v žrebanju za dodatne dobitke. Igralec, ki pa je vplačal 1 kombinacijo za žrebanje lota v krogih 23 do 32 (predplačilo za 10 krogov, skupaj vplačanih 10 kombinacij), pa ne izpolnjuje tega pogoja in v žrebanju za dodatne dobitke ne sodeluje, ker ni vplačal 10 kombinacij za posamezni krog, v katerem poteka žrebanje dodatnih dobitkov.

 • Ali v žrebu sodelujejo tudi igralci, ki so igro vplačali prek spleta ali mobilne aplikacije?

  Da, v kolikor izpolnjujejo pogoj vplačila 10 kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu, v katerem poteka žrebanje.

 • Kje bodo objavljeni rezultati žrebanja za dodatne dobitke?

  Rezultati žrebanja za dodatne dobitke bodo vključeni v poročila žrebanja, objavljeni na vseh prodajnih mestih in v medijih, kjer tudi sicer objavljamo rezultate igre Loto.