Pogosta vprašanja

Pomoč pri igranju Eurojackpota

 • 1. Igra Eurojackpot

  Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo je od marca 2012 možno igrati tudi v Sloveniji. Igro trenutno prireja 33 prirediteljev iz 18 evropskih držav: poleg Slovenije še 16 deželnih loterij Nemčije, Češka, Danska, Estonija, Finska, Hrvaška, Islandija, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Madžarska, Španija, Švedska, Poljska in Slovaška.

  V igri žrebamo pet števil od 50-ih ter dve števili od 10 - 5/50 in 2/10. Skupno število vseh možnih kombinacij znaša 95.344.200.

  V igri je 12 različnih kategorij dobitkov, garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot (5+2)  znaša kar 10 milijonov €.

 • 2. Kako igrati

  S klikom izberete pet številk od 1 do 50 ter dve številki od 1 do 10, kar predstavlja eno kombinacijo 5+2. Izpolniti morate najmanj eno polje. Cena ene kombinacije znaša 2,20 €.

  Izbirate lahko med pogledom z enim poljem in pogledom s petimi polji.

  Pri pogledu z enim poljem izbrano kombinacijo potrdite s klikom na gumb DODAJ in kombinacija se vam bo izpisala na listku na desni strani igralnega polja. V igri lahko poljubno kombinirate kombinacije po lastnem izboru in naključno izbrane kombinacije. S klikom na gumb IZBERI NAKLJUČNO bo računalnik izbral naključne številke. Naključno izbrano kombinacijo prav tako potrdite s klikom na gumb DODAJ.
  S klikom na gumb HITRI IZBOR na listku bo računalnik v vseh praznih poljih naključno izbral 5+2 številk. Pri tem se morate odločiti, koliko naključno izbranih kombinacij želite vplačati. Na enem listku lahko izberete največ 15 kombinacij.

  Pogled s petimi polji je enak vplačilnemu listku na naših prodajnih mestih. Igrate tako, da označite 5+2 številk v poljubnih poljih ali pa se odločite za Hitri izbor in označite, koliko kombinacij želite vplačati s hitrim izborom. Izbrane kombinacije lahko poljubno spreminjate.
   

 • 3. Dodatne možnosti igranja

  Dodatne možnosti igranja omogočajo hitrejše, enostavnejše in atraktivnejše igranje in so v igri Eurojackpot na voljo le pri igranju prek spleta.
 • 3.1 Shranjeni listki

  Listek z izbranimi številkami lahko pred vplačilom (pred izbiro Dodaj v košarico / Vplačaj igro) s klikom na "Dodatne možnosti igranja / Shranjeni listki" shranite pod poljubnim imenom. Pri nadaljnjem igranju listek v Dodatnih možnostih igranja v rubriki Shranjeni listki preprosto poiščete, izberete in uporabite.
 • 3.2 Shranjene košarice

  Več listkov z izbranimi številkami lahko pred vplačilom (pred izbiro Vplačaj vsebino košarice) shranite v košarico s poljubnim imenom. Pri nadaljnjem igranju košarico v naprednih orodjih v rubriki Shranjene košarice preprosto poiščete, izberete in uporabite.
 • 3.3 Igranje po statistiki

  V rubriki Igranje po statistiki lahko hitro in enostavno izberete:
   
  • najpogostejše sode številke,
  • najpogostejše lihe številke,
  • izžrebano kombinacijo prejšnjega kroga,
  • najmanj pogoste številke,
  • najpogostejše številke.
  Izbrane kombinacije preprosto uporabite pri nadaljnjem igranju.
 • 3.4 Samodejno igranje

  Z izbiro samodejnega igranja v igri Eurojackpot avtomatsko sodelujete v vsakem žrebanju, torej vsak petek. Edini pogoj za samodejno igranje je, da imate na igralnem računu dovolj sredstev.
  Samodejno igranje vklopite v treh korakih:
   
  • listek, s katerim želite sodelovati, shranite,
  • v dodatnih možnostih igranja izberete samodejno igranje in poiščete listek, ki ste ga predhodno shranili,
  • vklopite samodejno igranje s klikom na SHRANI in VKLOPI SAMODEJNO IGRANJE.
  Samodejno igranje se izvaja 40 ur pred zaključkom vplačil. V primeru, da je do zaključka vplačil tekočega kroga manj kot 40 ur in bi želeli v tem krogu sodelovati, vas prosimo, da za ta krog sami izvedete vplačilo.
   
  Primer:
  Vplačila za Eurojackpot sprejemamo do petka do 18. ure. Vplačilo pri samodejnem igranju se izvede v četrtek ob 2. uri (ponoči). V kolikor ste funkcijo samodejnega igranja vključili v četrtek po 2. uri (ponoči), v tekočem krogu Eurojackpot še ne boste sodelovali.
   
  V igri Eurojackpot lahko (z aktiviranjem samodejnega igranja) sodelujete vedno z istimi številkami ali pa se odločite za hitri izbor, kar pomeni, da boste v vsakem krogu sodelovali z drugimi številkami, ki jih bo naključno izbral računalnik.
   
  V kolikor se samodejno igranje zaradi tehničnih težav ali višje sile ne izvede, mora igralec vplačilo izvesti sam na www.eloterija.si
 • 3.5 Uvoz listkov

  Izbrane številke Eurojackpot lahko vpišete v okno ali jih uvozite v obliki tekstovne datoteke (txt):
  številke ločite z vejicami, tako da najprej naštejete pet številk od 1 do 50 in v isti vrstici še dve številki od 1 do 10. Dodatni dve številki ločite s podpičjem,
  kombinacije ločite s podpičjem oz. novo vrstico,
  sodelovanje v več krogih oziroma število krogov označite v oklepaju v novi vrstici.

  Primer:
  listek 1: 2 kombinaciji, 3 krogi
  1,2,3,4,5;1,2
  2,3,4,5,6;2,3
  (3)

 • 3.6 Preverjanje kombinacij

  V polje PREVERI KOMBINACIJO vpišite najmanj štiri številke, ki jih med sabo ločite z vejico. Ob kliku na gumb PREVERI se vam bodo izpisali rezultati preverjanja določene kombinacije: datum, krog, izžrebane številke ter najvišji dobitek.
   
 • 4. Število krogov

  Število krogov pomeni, v koliko naslednjih krogih igre Eurojackpot želite sodelovati. Izbirate lahko med možnostmi 1, 2, 3, 4, 5 in 10 kjer pomeni:

      1 - če želite sodelovati v tekočem krogu,
      2 - če želite sodelovati v prvih dveh krogih, to je v tekočem in naslednjem krogu,
      3 - če želite sodelovati v prvih treh krogih, to je v tekočem in naslednjih dveh krogih,
      4 - če želite sodelovati v prvih štirih krogih, to je v tekočem in naslednjih treh krogih,
      5 - če želite sodelovati v prvih petih krogih, to je v tekočem in naslednjih štirih krogih,
     10 – č eželite sodelovati v desetih krogih, to je v tekočem in naslednjih devetih krogih.