Pogosta vprašanja

Nakazilo na igralni račun

 • Kako nakažem sredstva na igralni račun?

  Za nakazilo sredstev na igralni račun lahko uporabite naslednje plačilne instrumente:

  • kartice - MasterCard, Activa, Maestro in Visa,

  • spletni banki - Abanet in Klik NLB,

  • mobilno plačevanje - Moneta, 

  • Potrdilo za nakazilo na igralni račun.

  Za plačilo s kartico Maestro potrebujete čitalec za generiranje varnostne kode, ki ga lahko dobite v svoji banki. S kartico Maestro lahko trenutno vplačujejo samo imetniki kartic naslednjih bank: Banka Koper - Banka Sberbank - BKS Bank AG - Bančna podružnica - Deželna banka Slovenije - Gorenjska banka - Hranilnica LON - Hranilnica Vipava - Nova KBM - KBS bank.

   

  Potrdilo za nakazilo na igralni račun

  Potrdilo za nakazilo na igralni račun lahko kupite na vseh specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije (ne na enotah Pošte ali BS Petrol). Najnižji znesek vplačila je 5,00 €, najvišji pa 100,00 €. Ob tem naj vas opozorimo, da vrednost Potrdila ne sme presegati limita največjega vložka – le-ta vam je vedno na voljo v vašem profilu.

  Naslednji korak – nakazilo na vaš igralni račun je popolnoma enostaven: ob prijavi v portal www.eloterija.si v rubriki Nakaži izberite Potrdilo in vnesite 12-mestno kodo. Denar je takoj na vašem igralnem računu in lahko pričnete z igranjem iger prek spleta.

  Potrdilo za nakazilo na igralni račun skrbno hranite vse do aktivacije. Če Potrdilo izgubite, denarja ne boste mogli nakazati na vaš igralni račun.

  Veljavnost potrdila je eno leto od dneva nakupa.

  Bančni spletni plačilni sistem: Abanet in NLB Klik

  Abanet in NLB Klik sta spletni banki za imetnike računov pri Abanki oziroma NLB. Po prijavi na www.eloterija.si v rubriki Nakaži izberite ustrezen bančni spletni plačilni sistem in preusmerjeni boste na stran izbrane banke, kjer izvedete nakazilo. Po potrditvi je denar kmalu na vašem igralnem računu.

  Kreditne kartice: Visa in Mastercard

  Po prijavi na www.eloterija.si v rubriki Nakaži izberite ustrezno kartico in preusmerjeni boste na varno stran banke. Sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice (16 mestna številka na prvi strani kartice) in CVV kodi (3 mestna številka na hrbtni strani – s klikom na CVV2/CVC2 se vam prikaže katere tri številke so to) vnaša izključno na varnih straneh banke, kjer se izvede plačilo.


  Pri nakazilu s kartico MasterCard v Addico banki zaračunavajo provizijo. Več si lahko preberete tukaj: https://www.addiko.si/quasi-cash-transakcije

  Mobilno plačevanje: Moneta

  Moneta Internet je storitev brezgotovinskega mobilnega spletnega plačevanja, ki jo uporabljajo Mobitelovi, Debitelovi in Simobilovi naročniki. Pri izbiri tega načina nakazila na igralni račun ste preusmerjeni na strani Mobitelove Monete, kjer vnesete številko vašega mobilnega aparata. Po vnosu preko SMS-a na mobilni aparat prejmete geslo, ki ga zopet vnesete in po potrditvi bo denar na vašem igralnem računu. Za nakazilo ste obremenjeni enkrat mesečno v okviru računa za uporabo mobilnega aparata.


  Plačilna kartica Maestro in Activa

  Po prijavi na www.eloterija.si v rubriki Nakaži izberite Maestro in preusmerjeni boste na varno stran banke. Sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice (19 mestna številka na hrbtni strani kartice – pod podpisom) in CVV (ni potreben vnos oziroma vnesite 0) kodi vnaša izključno na varnih straneh banke, kjer se izvede plačilo.

  Kartice Activa imajo pred številko kartice (na hrbtni strani) napis PAN.

   

   


   

 • Ali lahko na igralni račun nakažem z gotovino?

  Da, na vseh specializiranih prodajnih mestih Loterije Slovenije (ne na enotah Pošte ali BS Petrol) lahko z gotovino kupite Potrdilo za nakazilo na igralni račun. Na potrdilu je izpisana 12-mestna koda, ki jo po prijavi vpišite v rubriko Nakazilo na igralni račun - Potrdilo za nakazilo na igralni račun. Izbirate lahko vrednosti med 5,00 € in 100,00 €.

 • Koliko znaša najnižje in koliko najvišje nakazilo na igralni račun?

  Najnižje dnevno nakazilo na igralni račun znaša 5,00 €, najvišje dnevno nakazilo na igralni račun pa znaša 1.000,00 €.