Pogosta vprašanja

Dobitki

 • Kako ugotovim, ali je listek dobiten?

  O morebitnih dobitkih boste najhitreje obveščeni, če se v rubriki Profil naročite na prejemanje obvestil o dobitkih. Poleg prejemanja obvestil po elektronski pošti lahko izberete tudi možnost prejemanja obvestil prek brezplačnih SMS sporočil. Sporočilo o morebitnem dobitku vam bomo poslali takoj po žrebanju. Po objavi uradnih rezultatov  boste o dobitkih obveščeni tudi ob prijavi v vaš igralni račun na  spletnem naslovu www.eloterija.si.
   

 • Kaj pomenijo različne barve deteljic v rubriki Dobitki na listku?

  Deteljica predstavlja informacijo o morebitnem dobitku:
  • zeleno obarvana deteljica pomeni dobitek,
  • zeleno obrobljena deteljica pomeni dobitek, vendar je to še neuraden rezultat,
  • rdeče obarvana deteljica pomeni, da dobitka ni,
  • rdeče obrobljena deteljica pomeni, da dobitka ni, vendar je to še neuraden rezultat,
  • sivo obarvana deteljica pomeni, da krog še ni zaključen.

 • Kaj je podlaga za izplačilo dobitka?

  Podlaga za izplačilo dobitka je Poročilo igre, ki ga mora Loterija Slovenije skladno s Pravili igre objaviti najkasneje sedem dni od žrebanja. Podatek o izžrebanih številkah in dobitkih, ki je na voljo takoj po žrebanju na spletni strani in na mobilni aplikaciji je zgolj informativne narave.

 • Ali mi dobitke avtomatično nakažete na igralni račun?

  Dobitke, nižje od 300,00 € (le-ti niso obdavčeni), Loterija avtomatično nakaže na vaš igralni račun.

  V primeru, da imate dobitek, višji od 300,00 € (obdavčen s 15 % davčno stopnjo),  morate najprej na spletnem naslovu potrditi občino, kjer imate stalno ali začasno prebivališče. Dobitek vam nato Loterija nakaže na vaš igralni račun.

  Pri dobitkih, višjih od 2.000,00 €, je skladno z zakonodajo potrebno ponovno izvesti osebno identifikacijo. To storite na sedežu Loterije Slovenije na Gerbičevi ulici 99 v Ljubljani. Predložiti morate osebni dokument, ki ste ga navedli ob registraciji, ter številko igralnega računa, ki vam je na voljo v vašem Profilu. Po opravljeni osebni identifikaciji vam bomo dobitek pripisali na vaš igralni račun.

  V primeru dobitka v vrednosti 15.000,00 € ali več mora dobitnik ob osebni identifikaciji Loteriji posredovati tudi številko svojega transakcijskega računa. Loterija tak dobitek nakaže na transakcijski račun dobitnika najkasneje tretji delovni dan po osebni identifikaciji.

 • Kdaj mi nakažete dobitke na igralni račun?

  Udeležencem, ki igrajo igre na srečo prek spleta, Loterija nakaže dobitke skladno s Pravili o poslovanju z igralnim računom.

  Več informacij najdete na spodnji povezavi:

  Pravila igralnega računa